середа, 8 лютого 2012 р.

Премії з математики

Міжнародна Добрушінская преміяЦя премія присуджується видатним вченим за сукупністю робіт в області наукових інтересів Роланда Львовича Добрушина, включаючи теорію ймовірностей, математичну і комп'ютерну лінгвістику, теорію інформації, статистичну фізику. Будь-який учений або група науковців може запропонувати одного або кількох кандидатів на премію.Кожне висування має бути вислано до 10 травня в електронній формі за адресою dobrushinawards@iitp.ru і містити перелік основних робіт кандидата та короткий виклад найбільш чудових з них, а також список з трьох або більше експертів, здатних дати відгук про роботи кандидата.
   
Премія присуджується щорічно. Її вручення приурочено до 20 липня - дня народження Р.Л. Добрушина. Лауреат премії отримує диплом та грошовий приз, еквівалентний 3000 доларів США. При врученні премії лауреату надається можливість прочитати лекцію в ІППІ РАН.
   
Журі премії створено спеціально для цього конкурсу і не залежить від будь-яких організацій. Кандидатура члена журі не може бути представлена ​​на премію. Журі присуджує премію на основі результатів незалежної експертизи.Список запропонованих кандидатів є конфіденційним і ніде не публікується.

Премія Вольфа присуджується з 1978 року фондом Вольфа (The Wolf Foundation) "для заохочення наук і мистецтв на благо людства" за найбільш видатні досягнення вченим і діячам мистецтва незалежно від раси, національності, віросповідання, громадянства та політичних переконань.Щорічно присуджується премія Вольфа в п'яти областях науки (сільськогосподарські науки, хімія, математика, медицина, фізика) і з 1981 р. - в області мистецтва (по черзі - живопис, музика, архітектура і скульптура). Лауреати обираються щорічно призначається комісією з трьох-п'яти найавторитетніших у світі фахівців у відповідній галузі; вручає премію Вольфа президент Держави Ізраїль на спеціальній церемонії в Кнесеті.
Премія Крауфорда (Crafoord Award) присуджується Шведською Королівською академією наук з 1982 року в області астрономії та математики, геологічних і біологічних наук (з акцентом на екології), а також в галузі вивчення захворювання поліартрит (ревматоїдний артрит).

Немає коментарів:

Дописати коментар