понеділок, 20 лютого 2012 р.

Рівень знань математики в різних країнах

Міжнародне дослідження з оцінки якості математичної і природничої освіти TIMSS (Trends in Mathematics and Science Study) показало, що на сьогоднішній день в цих дисциплінах найбільш досягли успіху школярі з Гонконгу, Сінгапуру, Тайваню.
Четверте і п'яте місце зайняли Японія і Казахстан. Шосте місце - Росія. Німеччина посіла дванадцяте місце в рейтингу.Серед західних учнів найбільш успішними виявилися англійці - за результатами тестів вони перевершили школярів з Латвії, Норвегії, Швеції, Німеччини, Данії, Нідерландів, Італії, а також Австралії та США.
Україна опинилася на 26 місці за рівнем вивчення математики і природничих наук у загальноосвітніх школах. Позаду України опинилися тільки Грузія, африканські країни та держави Перської затоки.
"TIMMS" - впливова міжнародна експертиза освітніх досягнень. Дослідження охоплювало 37 країн і сім регіонів. Експерти перевіряли знання четвертокласників з математики та природничих наук.У дослідженні брали участь 10-річні школярі з 37 країн і 14-річні школярі з 50 країн світу. Основні дисципліни, в яких тестувалися школярі - алгебра, геометрія, хімія і фізика. У випробуванні традиційно беруть гору школярі з країн Далекого Сходу.

За матеріалами _http :/ / biz.liga.net/news/E0817043.html і _http :/ / www.interfax.by/article/33187

Немає коментарів:

Дописати коментар