понеділок, 9 квітня 2012 р.

Виведена формула щасливого шлюбу

Американські вчені вивели математичну формулу, яка дозволяє з 94-процентною точністю прогнозувати, які шлюбні пари залишаться разом, а які розлучаться.За словами одного зі співавторів розробки, психолога Джона Готтмана, виведена формула з дуже великою часткою ймовірності прогнозує, буде шлюб щасливим чи ні. Досить лише кілька хвилин поспостерігати за тим, як партнери обговорюють спірне питання, що стосується, наприклад, сексу, грошей, виховання дитини або поїздки на відпочинок.
Учений повідомляє, що за позитивні і негативні відповіді і сигнали між партнерами нараховуються бали, за співвідношенням яких фахівці вважають формулу і видають результат про міцність шлюбу або навпаки. Жарти, кокетливі й ніжні жести, усмішки і душевна інтонація є позитивними сигналами, тоді як до негативних сигналів належать закочування очей, сарказм та інше.
За словами Готтмана, ідеальне співвідношення відповідей - це п'ять позитивних сигналів проти одного негативного, а будь-якій парі, яка не набере таких балів, загрожують неприємності.
Фахівці повідомляють, що математична модель дає унікальну можливість описати взаємини людей і ті сили, які ними рухають. Математика наочно демонструє, що відбувається, коли дві людини говорять один з одним.


За матеріалами _http :/ / korrespondent.net

Немає коментарів:

Дописати коментар